„Áááááá, erre még úgyis ráérek …”

Második leggyakoribb hiba, hogy túl későn kezdenek el a foglalkozni az energia beszerzéssel, leginkább csak akkor, amikor a jelenlegi kereskedőtől megkapják a következő évre szóló ajánlatot.

A kereskedők egy része ráadásul tudatosan kivár az ajánlat kiküldésével, kevés időt hagyva a fogyasztónak arra, hogy alternatív ajánlatokat kérjen be és összehasonlítsa a piaci árakat.

Ha a fogyasztó mégis elkezd önállóan ajánlatokat bekérni könnyen előfordulhat, hogy csak hosszas várakozás után, vagy egyáltalán nem kap ajánlatot másik kereskedőtől hiába is kér.

Ennek egyszerű oka van. A földgáz ellátási szerződések megújításának időszaka május, a villamos energia ellátási szerződések újrakötésének időszaka pedig november.

Ez az a két-hónap, amikor „csúcsra jár” az energia kereskedelem, ekkor a legterheltebbek a kereskedők és az ügynökségek, mivel a legtöbb szerződés ilyenkor jár le, és mindenki ilyenkor kér ajánlatot.

Mit lehet tenni:

Tudatosan kell készülni  az energia piaci ajánlatok időben történő bekérésére. Először is  a szerződés lejárta előtt két-három hónappal érdemes a jelenlegi kereskedőtől bekérni egy következő időszakra vonatkozó, konkrét, érvényes ajánlatot. Ezt referenciaként használva neki lehet kezdeni körülnézni és tájékozódni az aktuális piaci lehetőségekről.

Ön ne hibázzon! Kérjen egyedi ajánlatot most!

Egyedi ajánlatot kérek