Hat tipikus nehézség az energiabeszerzés során.

1.) Kitől is kéne ajánlatot kérni?

Nem minden Fogyasztó számára egyértelmű, hogy hány energiakereskedő van az az adott területen, megbízhatóak-e egyáltalán és hogyan lehet őket elérni. Vannak Fogyasztók, akik bizonytalanok abban, hogy kitől is kéne ajánlatot kérnie, vagy kitől lehetne egyáltalán. Ha ön is bizonytalan, kérdezzen meg bennünket.

2.) Miért nem kapok ajánlatot?

Előfordul az is, hogy nem reagálnak a kereskedők vagy csak néhány reagál a Fogyasztói megkeresésre. Nem érkezik elegendő ajánlat, vagy nem akkor érkezik, amikor kéne. Társaságunk évek óta dolgozik az áram- és gázkereskedőkkel és nagyobb mennyiségre kér ajánlatot, mint egy egyedi fogyasztó. Mi sokkal nagyobb eséllyel kapunk ajánlatot, mint egy önálló fogyasztó.

3.) Miért jár le ilyen gyorsan az ajánlat?

Gyakori, hogy a kereskedői ajánlatok nem egy időben futnak be. Mire az egyik ajánlat beérkezik a másiknak már lejárt az érvényességi ideje. Erre is van megoldás, forduljon hozzánk bizalommal.

4.) Hogyan tudom ezeket az ajánlatokat egyáltalán összehasonlítani?

A beérkező ajánlat nem minden esetben összevethető egy másikkal. Nem mindig tartalmazza ugyanazokat a feltételeket az egyik, mint a másik. Sok a hivatkozás bennük a több 100 oldalas ÁSZF-ekre és Üzletszabályzatokra. Ezek viszont minden kereskedőnél különbözőek. Amennyiben nem kívánja ezeket átolvasgatni, kérjen tőlünk segítséget.

5.) Mennyit is kell fizetnem jövőre az áramért/gázért összességében?

Nehéz kiszámolni a várható éves forint költségeket az ajánlatokban megadott egységárak alapján. Különösen igaz ez a földgáz ajánlatok esetében, ahol különbözőek lehetnek az ajánlatokban az egységárak mértékegységei. Gyakran nem egyértelmű, hogy milyen tételeket kell beleszámolni és mit nem, amikor energia ajánlatokat hasonlítunk össze. Mi kiszámoljuk önnek, ha megkeres bennünket.

6.) Vajon jó ez az ajánlat vagy lenne még ennél is jobb?

Nehéz önállóan eldönteni a Fogyasztónak, hogy az ajánlat tényleges piaci árszinten van-e vagy sem. A Fogyasztó legjobb esetben is csak a jelenlegi szerződésében lévő árakhoz vagy másik ajánlat(ok)hoz tudja az ajánlati árakat hasonlítani és nincs elegendő piaci ismeret birtokában, ezért nehéz döntenie. Cégünk rendszeresen végez energia beszerzési tendereket, mi látjuk az aktuális tenderek nyertes árait, tudjuk mi a paici árszint. Kérdezzen ön is tőlünk.

Fenti nehézségek összességében, rossz időpontban megkötött, előnytelen energiaszerződéshez vezethetnek, ami akár milliós energia díj többlet költségeket okozhat az adott Fogyasztónak.

Cégünk készséggel áll rendelkezésre, hogy átsegítse önt a fenti nehézségeken.

Kérdésem van!