“Hurrá, árat csökkentett a kereskedő …”

Gyakran megesik, hogy a következő évre kapott ajánlat kedvezőbb, mint a jelenleg számlázott egységár. Mi itt a gond? A kereskedő árat csökkentett, örülök neki, csak nyerhetek ezzel gyorsan aláírom. Nos igen … Ez biztosan megtakarítást jelent a fogyasztó számra a következő időszakra vonatkozóan, de vajon mekkorát. Tegyük fel, hogy 1.000.000 kWh/év a fogyasztói energia igény. Jelenleg 22 Ft/kWh a számlázott egységár. A jelenlegi kereskedő megajánl 21 Ft/kWh egységárat a következő évre. Ezt, ha a fogyasztó elfogadja 1.000.000 Ft megtakarítást ér el jövőre.

De mi van akkor, ha a pici árszint nemcsak a kereskedő által megajánlott mínusz 1 Ft/kWh-val, hanem mínusz 3 Ft/kWh-val csökkent? Ez esetben a fogyasztó egységára a gyorsan elfogadott 21 Ft/kWh helyett, lehetett volna 18 Ft/kWh is. A megtakarítása pedig 1.000.000 Ft/év helyett lehetett volna akár 3.000.000 Ft/év is. Ez nem mindegy!

Mit lehet tenni:

Érdemes átgondolni, hogy vajon mi áll a kedvezőnek tűnő árcsökkentés hátterében? Vajon annyival csökkentette-e a kereskedő az egységárat, amennyivel a piaci árszint csökkent, vagy kevesebbel és több árcsökkentést is el lehetett volna érni? Bizonyára igen. Ilyen esetben is érdemes hozzánk fordulni. Mi ismerjük a piacon elérhető árszinteket és megvan a módszertanunk arra, hogy a kedvezményesnek tűnő ajánlatnál is jobbat érjünk el önnek.

Ön ne hibázzon! Kérjen egyedi ajánlatot most!

Egyedi ajánlatot kérek